top of page

Collar o Arnès: L'elecció adequada per a passejar al teu amic caní

Updated: May 18, 2023

Quan es tracta de treure a passejar al nostre pelut, sorgeix la pregunta: collar o arnès? Molts consideren que la resposta és òbvia i opten pel collar, ja que és l'accessori més comú i el que evita que el gos tiri massa i se senti oprimit. No obstant això, la realitat és completament diferent. El collar pot causar danys físics i derivar problemes de comportament als nostres gossos.


És important tenir en compte que el collar exerceix una pressió significativa al coll del gos. Aquesta pressió constant pot provocar lesions i tenir repercussions negatives per la seva salut a llarg termini. El coll alberga estructures vitals com la tràquea, l'esòfag, la medul·la espinal, nervis i ossos de la columna vertebral. Aquestes parts del cos són molt sensibles i el collar no tracta aquesta zona amb la delicadesa necessària.

Per contra, l'arnès es presenta com una opció molt més segura i còmoda. Distribueix la pressió al llarg del cos del gos, evitant la concentració de força en una sola àrea. Això resulta especialment beneficiós per a aquells gossos que ja tenen problemes en la zona del coll. A més, els arnesos són ideals per a aquells que requereixen ajuda conductual, ja que eviten les estirades constants que es produeixen amb l'ús del collaret (segons el punt d’anclatge).


Tanmateix, l'arnès no és la solució màgica a tots els problemes del passeig. Cada gos és únic i pot requerir un tipus específic d'arnès que s'ajusti al seu físic i personalitat. A més, és fonamental aprendre a comunicar-nos adequadament amb el nostre gos a través d'aquest element de passeig, utilitzant les tècniques d'entrenament apropiades. Si vols detallar més informació sobre com gaudir d’un passeig de qualitat és necessari conèixer els elements de control adequats i disposar d’eines per gaudir de l’estona que estem passejant el nostre gos.



Pregunta’ns sense cap compromís.

46 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page